Dirk Draulans getuigt
27/07/23
Reizen rond Spitsbergen

Reizen naar Spitsbergen is iets anders dan reizen rond Spitsbergen. Het avontuurlijk gehalte van de tweede trip is veel groter. De kans op ijsberen is reëel. Hoe dichter je bij het pakijs komt, hoe groter de kans op zeezoogdieren, zoals walrussen en walvissen. Tegen het pakijs leven bijvoorbeeld zeldzame Groenlandse walvissen: het dier met de grootste muil van alle bestaande dieren!

Juli is voor een reis in noordelijke contreien tevens een geschikte maand voor waarnemingen van zeevogels, die zich dan maximaal moeten inspannen voor het voederen van hun jongen. Er zullen niet veel momenten zijn zonder vogels in de buurt van het schip. Ze illustreren dat ook de oceaan een vat vol leven is – de natuur laat niet veel plekken op de aarde onbenut.

De rondreis moet eveneens, voor zover dat op een hedendaags schip mogelijk is, een beeld kunnen bieden van waar de échte ontdekkingsreizigers eeuwen geleden voor stonden. Zij wisten amper wat hen te wachten stond, maar waagden zich toch in woelige wateren. Bespiegelingen over hun leven kunnen extra cachet geven aan onze hedendaagse versie van een avontuur in het hoge noorden.

Zeereis naar Spitsbergen, met Dirk Draulans
Van 10 tot 19 juli 2024

 

Vertel ons jouw reisverhaal en laat anderen meegenieten van jouw reis

9 + 14 =